Музика и видео

DIA се завръща с “Огън” и блясък

0/5

DIA се завръща с “Огън” и блясък
DIA се завръща с “Огън” и блясък

След като върна българския фолклор в дискотеките с хитовете си „ЕГЕЯ“ и „Veno Neveno“,  19-годишната певица DIA представя новия си авторски проект „Огън“.

Парчето е отличителната ѝ комбинация от народна музика и електронно звучене. В него DIA и ANP Music Production (Алекс Нушев, Петър Алексиев и Атанас Борисов) обединяват  мощния вокал, етно елементите на кавал (Константин Генчев) и тъпан и електронни хаус, дъбстеп и трап бийтове.

DIA се завръща с “Огън” и блясък

Вдъхновението за парчето  е истинска случка от живота на DIA, която пише текста като любовно заклинание към момче, което харесва. Видеото към песента също съчетава модерност и традиция – в мистични кадри виждаме авторите на музиката Петър Алексиев и Атанас Борисов, облечени в ризи с авторски гербове на модния лейбъл Veze, огненото хоро на фолклорна формация „Емерия“ и DIA в ролята на изкусителна магьосница, облечена единствено в цветя. В кулминацията на парчето авторските шевици на майстор везбар Даниела Вълкова се превръщат в хипнотизиращи калейдоскопи.

  • Димана Мирчева направи своя дебют на музикалната сцена едва на 17 години, като заложи на нетипичната комбинация между виртуозно изпълнение на народни песни с трап бийтове. Формулата се оказа печеливша - „ЕГЕЯ” се завъртя по радиостанции в над 20 страни, видеото към нея е гледано над 700 000 пъти в YouTube, а DIA бе наречена „богиня от другата страна на Европа” от Vice-Италия. Вторият ѝ сингъл Veno Neveno директно се изкачи на първото място в чартовете на най-слушаните радиостанции за хитова музика у нас, ставайки първата фолклорна песен на върха на класациите в България в последното десетилетие.

 

18:00
18.07.2018
Кажете Да на помощта за сватбата: Нешлифовани диаманти (Say Yes: Wedding SOS: Diamonds In The Rough) Феновете на анцузите Кайла и Коуди се запознават на игра по софтбол. Те нямат пари за сватба. Дали Джордж Котсиопулос ще им придаде елегантен вид за по-ма
18:20
18.07.2018
Експедициите на Джеф Коруин: Камбоджа: змии в менюто (The Jeff Corwin Experience: Cambodia - Snakes on the Menu) Във всеки епизод Джеф Коруин посещава ново и уникално кътче от света, където го очакват предизвикателни приключения и срещи с изумителни диви
18:30
18.07.2018
AUTO MUNDIAL

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за DIA се завръща с “Огън” и блясък (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg