Филми Драми

В земя на кръв и мед | In the land of Blood and Honey (2011)

Добави коментар

На фона на Босненската война, разкъсала Балканите през 90-те години на 20-и век, филмът разказва историята на Даниел (Горан Костич) и Айла (Жана Марианович) - двама босненци от противоположни страни на бруталния етнически конфликт.

На фона на Босненската война, разкъсала Балканите през 90-те години на 20-и век, филмът разказва историята на Даниел (Горан Костич) и Айла (Жана Марианович) - двама босненци от противоположни страни на бруталния етнически конфликт. Даниел е босненски сърбин и полицай, а Айла е босненска мюсюлманка и художничка.

Преди войната те са заедно, но връзката им се променя, когато страната е погълната от насилие. Месеци по-късно Даниел служи под командването на баща си – генерал Небойша Вукоевич (Раде Шербеджия) като офицер в Босненската сръбска армия. Той и Айла отново се изправят лице в лице, когато тя е измъкната от апартамента, който дели със сестра си Лейла (Ванеса Глоджо) и бебето на Лейла, от войници, които са под командването на Даниел.

Когато конфликтът обсебва живота им, връзката им се променя, мотивите им и отношенията им един към друг стават все по-объркани и колебливи.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: В земя на кръв и мед