Фентъзи

Странният случай с Бенджамин Бътън (2008)

0/5

Странният случай с Бенджамин Бътън (2008)
Странният случай с Бенджамин Бътън (2008)

Странният случай с Бенджамин Бътън | The Curious Case Of Benjamin Button, САЩ, 2008

Режисьор: Дейвид Финчър
В ролите: Тилда Суинтън, Джаред Харис, Илайъс Котеас, Джулия Ормънд, Тараджи П. Хенсън, Ел Фанинг, Джош Стюарт, Джейсън Флеминг, Кейт Бланшет, Брад Пит
Сценарист: Ерик Рот
Продуценти: Кан Чафин, Франк Маршал, Катлийн Кенеди
Музика: Александр Деспла
Оператор: Клаудио Миранда
Световна премиера: 25.12.2008
Премиера в България: 20.02.2009

 

 

Награди и номинации:

  • 3 награди и 10 номинации "Оскар" 2009 г.
  • 5 номинации за Златен глобус 2009 г.
  • 3 награди и 8 номинации от Британската академия 2009 г.
  • Номинация за Грами 2010 г.

На 11 ноември 1918 г., денят в който приключва Първата световна война, се ражда момче с физическите особености на 86-годишен човек. Майката умира при раждането, а бащата – собственик на фабрика за копчета, взима детето и го изоставя пред вратата на старчески дом.

Странният случай с Бенджамин Бътън (2008)

Малко след това детето е намерено от Куийни и приятелят ѝ Тизи, които работят в дома. Те решават да го отгледат въпреки физическото му състояние. Куийни му дава името Бенджамин. С времето той започва да се подмладява.

Странният случай с Бенджамин Бътън (2008)

Странният случай с Бенджамин Бътън (2008)

През 30-те години, когато все още изглежда като 70-годишен човек, Бенджамин среща Дейзи Фулър, чиято баба е приютена в дома. Двамата се сприятеляват. Няколко години по-късно той започва работа на кораб-влекач и се среща с баща си, който обаче не му разкрива самоличността си.

Странният случай с Бенджамин Бътън (2008)

Налага се Бенджамин да напусне Ню Орлиънс и да започне постоянна работа на кораба, обикаляйки бреговете на Атлантическия океан.

Странният случай с Бенджамин Бътън (2008)

Дейзи го моли да обещае, че ще ѝ пише писма и праща картички от всички места, които посети. Той и екипажът на кораба прекосяват Атлантическия океан и работят в няколко държави, като накрая спират в Съветска Русия. Там Бенджамин се влюбва в англичанката Елизабет Абът, чийто съпруг е британски дипломат и шпионин.

Странният случай с Бенджамин Бътън (2008)

След кратка връзка двамата се разделят – тя напуска Русия след японското нападение над Пърл Харбър на 8 декември 1941 година. Бенджамин и екипажът на кораба му са включени в състава на американския флот, и по време на мисия за търсене на оцелели успяват да унищожат германска подводница.

Странният случай с Бенджамин Бътън (2008)

Капитанът и няколко моряци обаче загиват, спасяват се само Бенджамин и още един моряк. След като е спасен от американски военен кораб, той вижда колибри, което прелита покрай него.

След края на войната Бътън се завръща в САЩ и няколко пъти се среща и разделя с Дейзи. Двамата се влюбват, когато възрастта им започва да се доближава и в началото на 60-те започват да живеят заедно.

Ражда им се дъщеря, Карълайн, но Бенджамин продължава да се подмладява, а Дейзи – да остарява. Той решава, че не може да бъде баща на детето и напуска двамата, когато то навършва една година...
 

Още за Брад Пит, Ел Фанинг, Кейт Бланшет, Странният случай с Бенджамин Бътън

15:20
25.10.2020
Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп - приключенски екшън филм с уч. на Харисън Форд, Кейт Бланшет, Шая Лебьоф, Джон Хърт, Рей Уинстоун, Джим Броудбент и др.
23:45
26.10.2020
Талантливият мистър Рипли, трилър, САЩ, 1999, реж. Антъни Мингела, с Мат Деймън, Гуинет Полтроу, Джуд Лоу, Кейт Бланшет, Филип Сиймор Хофман, (18)
23:00
27.10.2020
Мексиканеца, комедия, САЩ, 2001, реж. Гор Вербински, с Брад Пит, Джулия Робъртс, Джеймс Гандолфини, Дж. К. Симънс, Боб Балабан, (15)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg