Драми

Плашилото

0/5

Scarecrow, 1973, САЩ

драма

Режисьор: Джери Шацбърг
Участват: Джийн Хекман, Ал Пачино, Дороти Тристън, Фред Майроу, Ан Уеджуърт

Плашилото


Един от големите филми на 70-те години, тази творба на Джери Шацбърг така и не намери своята публика в САЩ, въпреки че по онова време и двамата актьори в главните роли се носеха на гребена на вълната: Хекман след “Френска връзка”, а Пачино - след “Кръстникът”. Те играят двама скитници, кръстосващи Америка на автостоп, които се сприятеляват и откриват, че са сродни души.

Хекман е самотникът Макс, който предпочита да навлече още един кат дрехи, отколкото да позволи някому да постигне близост с него; Пачино е симпатичният, смешен неудачник Франсис, който влиза под кожата на Хекман и го учи как да се отвори към света. Двамата заедно решават да спестят пари и да си купят автомивка. Но, колкото и да се мъчат да се предпазят взаимно от неприятности, приятелството им предлага само ограничена закрила, макар че и двамата извличат по нещо положително от него.

Затрогващи изпълнения, които дори за миг не изпадат в сантименталност. Особено Пачино доказва, че макар и да е един от най-великите драматични актьори, с лекота може да се превърне и в екранен комик.
20:20
22.10.2020
Бен 10 - Пази се от плашилото
06:25
23.10.2020
Бен 10 - Пази се от плашилото
08:05
24.10.2020
Новите Шантави Рисунки - Плашилото

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Плашилото (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg