Романтични

Гордост и предрасъдъци

HBO • 0/5

Pride & Prejudice, Великобритания, 2005

Романтична драма


реж. Джо Райт
с Кийра Найтли, Матю Макфадиън, Бренда Блетин, Доналд Съдърланд, Том Холандър, Джуди Денч, Розамунд Пайк, Джена Малоун, Кели Райли
Семейство Бенет (Бренда Блетин и Доналд Съдърланд) са родители на пет дъщери. Те живеят сносно със средствата, с които разполагат, но определено не могат да минат за богати. Г-н и г-жа Бенет търсят подходящи съпрузи за своите момичета. Те с радост научават, че подходящ млад ерген от богато семейство – Чарлс Бингли (Саймън Уудс), се е нанесъл в съседното имение.

В желанието си да сватосат някоя от щерките си, Бенетови завеждат дъщерите си Елизабет (Кийра Найтли) и Джейн (Розамунд Пайк) на бал, организиран от Бингли. Джейн изглежда харесва Бингли, а и той май не е безразличен към нея. Елизабет моментално игнорира Дарси (Матю Макфадиън) и се увлича по военния лейт. Уикъм (Рупърт Френд), а през цялото време е ухажвана и от Уилям Колинс (Том Холандър). Но съдбата води до няколко случайни срещи между Елизабет и Дарси и въпреки демонстративното им пренебрежение един към друг, всеки от тях непрестанно мисли за другия.

Може би най-вдъхновяващата версия от многобройните екранизации по класическия роман на Джейн Остин, тази екранизация на Джо Райт впечатлява не само с психологическо проникновение, но и с чудесната игра на абсолютни всички във впечатляващия актьорски ансамбъл.

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Гордост и предрасъдъци (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg