Романтични

Големите надежди / Great Expectations (1998)

0/5

Големите надежди / Great Expectations (1998)Great Expectations, САЩ, 1998 г.

Романтична драма

Режисьор: Алфонсо Куарон
В ролите: Робърт де Ниро, Итън Хоук, Гуинет Полтроу, Ханк Азария, Крис Купър, Ан Банкрофт и други

Свободен прочит на класическия роман на Чарлз Дикенс, филмът е чувствен разказ за незабравимото преминаване на едно младо момче в мъж, и трите лица, които ще променят живота му завинаги. Чрез изненадващи взаимодействия между героите, филмът е уникален и модерен поглед към големите съвпадения, които живота ни поднася.

В малко градче на крайбрежието на Флорида, младият Финиган Бел живее със сестра си Маги и неговият "чичо" Джо. Те едва свързват двата края, но Фин, който мечтае да стане художник, се радва на обикновените неща от живота, като рисува картини с колоритните води на залива.

Пътуването на Фин към зрелостта започва внезапно с шокиращата поява на опасен затворник, който принуждава момчето да му помогне да избяга от затвора. Със спомена за това събитие, Фин отива в разпадащото се имение на г-жа Нора Дънсмур - най-богатата жена в градчето, която е загубила ума си преди тридесет години, когато нейният годеник я оставя сама пред олтара. В имението Фин се запознава с племенницата на Нора – Есела, която показва студеното си отношение към бедното момче. Докато тя го отблъсква, Фин се влюбва в нея...„Тя само ще разбие сърцето ти”, предупреждава го г-жа Дънсмур. „И макар да те предупреждавам, макар да ти кажа, че после ужасно ще боли, ти ще продължиш да я преследваш. Не е ли велико нещо любовта?”

Предупрежденията на Нора се превръщат в сурова действителност за Фин, когато Естела напуска залива, без да се сбогува. Фин спира да мечтае и да рисува. Докато неизвестен благодетел не го изпраща да учи изкуство в Ню Йорк. Там бедното момче, което вече е млад мъж, има всичко: богатство, слава и нова среща с Естела.

Животът и неговите съвпадения крият много изненади за Фин, който по време на своето пътуване ще се опита да разбере своите големи надежди.

Големите надежди | Great Expectations (1998)

Големите надежди | Great Expectations (1998)

Големите надежди | Great Expectations (1998)

Големите надежди | Great Expectations (1998)

Големите надежди | Great Expectations (1998)

 

Още за Големите надежди, Гуинет Полтроу, Робърт Де Ниро

18:45
16.07.2020
Перфектно убийство - трилър, криминален, драма (САЩ, 1998), режисьор Андрю Дейвис, в ролите: Майкъл Дъглас, Гуинет Полтроу, Виго Мортенсен, Дейвид Сушей, Сарита Чаудъри и др.
18:10
18.07.2020
Добрият пастир - драма / исторически филм на режисьора Робърт де Ниро, 2006, с Мат Деймън, Анджелина Джоли.
21:00
18.07.2020
Прецакването - драма с уч. на Робърт Де Ниро, Марлон Брандо, Анджела Басет, Едуард Нортън, Гари Фармър и др.

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Големите надежди / Great Expectations (1998) (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg