Драми

Братът на охлюва

• От 0/5

България, 2009 г., 54 мин.

Драма

Продуцент Българска национална телевизия
Режисьор Иван Панев
Сценаристи: Цветан Ангелов, Мартин Дамянов
Композитор Румен Бояджиев – син
Оператор Иван Варимезов
В ролите: Веселин Анчев, Боян Младенов, Лидия Инджова, Красимир Боков, Любен Чаталов, Йоана Буковска и др.


Смелост без истина, истина в тайна, тайна без изход, изход без спасение...Кой е верният път на промяната?
Освен с воля за живот, бъдещето е възможно само след раздяла с миналото и прошка  - на другите и на самите нас.
Дълго пазена тайна на пътя към щастието и спокойствието в едно семейство от двама братя и техния баща. Всеки със своя страх и вина
.


Истината е ключ към човешкото щастие, но до нея се стига трудно. Малкият брат Лъчо е двигател на промяната в семейните отношения. Неговата смелост и воля за живот се спъват в комплексите на големия му брат и малодушието на баща им. Отчаян от кризата, Лъчо търси начин за семейно благополучие  отвъд границата на човешките норми. Резултатът не е изход, а друга разруха.

Братът на охлюваБрат му Пламен е пасивен и блокиран от страхове, самосъжаление и чувство за вина. Той знае истината за стара травма в семейството, останала без последствия за виновния. Виновен е техният чичо, изнасилил майка им, на което Пламен е бил свидетел. Дали отмъщението ще разчисти пътя към щастието им?

Приятелката на Лъчо - Боряна единствена успява да запази равновесие в кривата на чувствата, разклатили всички. Тя безкористно предлага своята подкрепа, разбиране и опрощение с надежда за обща справедливост. Идеята за тази справедливост не е във възмездието, а в израстването на всеки, преминал през своя вътрешен ад от страхове и самообвинения, събрал смелост за промяна на самия себе си.

Братът на охлюва


Причините за лъжата и насилието са недоверието, бягството от истината и егоизмът. Освен с воля за живот, бъдещето е възможно само след раздяла с миналото и прошка  - на другите и на самите нас.

Още за Братът на охлюва

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Братът на охлюва (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg