Фентъзи

Легенда

• От 0/5


The Legend, САЩ, 1985 г.

Фентъзи

Режисьор: Ридли Скот
В ролите: Том Круз, Мия Сара, Тим Къри, Дейвид Бенет, Алис Пейтън

Легенда


Том Kруз участва в това визуално смайващо фентъзи приключение, в което истински доброто и лошото воюват до смърт сред поразителна обстановка. Действието се развива в митична гора извън времето, обитавана от феи, гоблини, еднорози и смъртни.

В тази фантастична история Джак (Том Круз) е мистичен горски обитател, избран от съдбата да предприеме героично пътешествие. Лорда на Мрака (Тим Къри) иска да убие последния еднорог, за да може тъмнината да завземе света.

Единствено някой красив и чист като принцеса Лили (Мия Сара) може да привлече еднорози и той решава да се ожени за нея. Неговият план е тя да убие еднорога на церемонията. Джак трябва да спаси красивата принцеса и да победи демоничния Лорд или светът ще бъде потопен в безкраен ледников период.
Режисиран от Ридли Скот, филмът се прочува със забележителните си декори и обстановка и несравнимите си образи.

Сценарият е на Уилям Хортсберг, но историята около заснемането на филма наподобява легенда. Тя е започнала в студио, в което са снимани филмите за Джеймс Бонд, но след пожар са приключени на съвсем друг място.

Още за Том Круз

11:45
16.07.2019
Роден на 4-ти юли - игрален филм с Том Круз, Реймънд Джей Бари.
19:15
17.07.2019
Ванила Скай, романтичен трилър, САЩ, 2001 реж. Камерън Кроу, с Том Круз, Пенелопе Круз, Камерън Диас, Кърт Ръсел, Джейсън Лий, (15 плюс)
10:05
18.07.2019
Ванила Скай, романтичен трилър, САЩ, 2001 реж. Камерън Кроу, с Том Круз, Пенелопе Круз, Камерън Диас, Кърт Ръсел, Джейсън Лий, (15 плюс)

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Легенда (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg