Драми

Лонгфорд

• От 0/5Longford, САЩ/Великобритания, 2006

драма

реж. Том Хопър
с Джим Броудбент, Линдзи Дънкан, Саманта Мортън, Анди Съркис

Лонгфорд

Филмът е вдъхновен от истинските събития в живота на лорд Франк Пакенам, седми граф на Лонгфорд и неговото скандално застъпничество за някои от най-жестоките престъпници в английската история. Като яростен католик той вярва, че грешниците имат право на утеха и опрощение.

През 1965 г. това го води и до среща с Майра Хиндли, млада жена, осъдена на доживотен затвор за убийствата на няколко деца в съучастие с любовника й Йън Брейди. Въпреки публичното недоволство, липсата на подкрепа от стана на съпругата си Елизабет, възмущението на семейството му и критиките на пресата, Лонгфорд започва да си пише с Хиндли.

След като разбира, че някога е била католичка, той се опитва да я убеди да се върне в лоното на църквата. Заради застъпничеството си за нея, лорд Лонгфорд е отстранен от камарата на лордовете и посвещава цялото си време, за да защитава Хиндли и други затворници.Миналата година филмът на Том Хопър спечели три „Златни глобуса“ - за най-добър телевизионен филм, за най-добър актьор в главна роля за Джим Броудбент и за най-добра актриса в поддържаща роля за Саманта Мортън.

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Лонгфорд (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg