Драми

Късметлията

0/5


(Cinderella Man) Биографична драма, САЩ, 2005 г.


Режисьор: Рон Хауърд


В ролите: Ръсел Кроу, Рене Зелуегър, Крейг Бийрко, Брус Макгил и Пади Консидайн

КъсметлиятаПродуцентът Брайън Грейзър, режисьорът Рон Хауърд и сценаристът Акива Голдсман (всичките носители на Оскар за филма „Красив ум” през 2001 г.) се събират отново с наградения от филмовата академия актьор Ръсел Кроу.

Кроу изпълнява главната роля в историята, вдъхновена от живота на легендарния спортист Джим Брадок, някога обещаващ боксьор в тежка категория, принуден да се оттегли от ринга след серия от загуби. Тъй като Америка е обхваната от мрака на Голямата депресия, Брадок се захваща с каквото му попадне, за да издържа жена си Мей (Рене Зелуегър) и техните деца, като никога не загърбва напълно мечтата си да се качи на ринга отново.

Съдбата му дава шанс да се изправи срещу претендента за световна титла и за всеобщо учудване Брадок успява да го победи в третия рунд. Въпреки че е доста по-лек от опонентите си и е с многобройни травми по ръцете, той продължава да се изправя срещу предизвикателствата на ринга и печели победа след победа. Зареден с надеждите и мечтите на онеправданите си събратя, Брадок, чието прозвище вече е „Късметлията”, се среща с най-сериозния си съперник в лицето на Макс Баер (Крейг Бийрко), световен шампион тежка категория, известен с това, че е убил двама души на ринга.

Късметлията

Брадок, който не е от класата на конкурента си, се изправя срещу него, движен от единствения мотив да осигури приличен живот на жена си и децата. Неговата отдаденост към тях го тласка към шампионската титла, издигайки го от обикновен семеен мъж с проста кауза до боксьор, превърнал се в легенда.

Късметлията

Още за Късметлията, Рене Зелуегър, Ръсел Кроу

17:35
02.10.2020
Чикаго - игрален филм, Канада, Германия, САЩ, 2001, с Рене Зелуегър, Катрин Зита-Джоунс.

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Късметлията (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg