Комедии

28 дни

0/5

28 Days, САЩ, 2000

Комедия-драма

реж. Бети Томас

28 дни

 

Участват: Сандра Бълок, Виго Мортенсен, Доминик Уест, Даян Лад, Елизабет Пъркинс, Стийв Бушеми, Адзура Скай, Мариан Жан-Баптист

Трябва да сме благодарни, че режисьорката Бети Томас не е накарала Сандра Бълок да играе като в римейк на филма от 80-те “Чист и трезвен” с Майкъл Кийтън. Вместо това Томас е балансирала комичната си чувствителност (видна в “Д-р Дулитъл” и “Интимни части”) със сериозността на темата за алокохолизма.

28 дни

Ролята на 27-годишната Гуен Къмингс, живееща безотговорно спрямо емоциите на най-близките си (пиянството й проваля например сватбата на сестра й Лили, изиграна от Елизабет Пъркинс), прави за Бълок това, което ролята на Ерин Брокович направи за Джулия Робъртс. Не е изненада, че сценариите и на двата филма са написан от една и съща авторка – Сузана Грант.

28 дни

След провала на сватбата на Лили, Гуен се озовава за месец в клиника за алкохолици. Стийв Бушеми е неотразим в малката роля на д-р Корнел, който с известно отегчение наблюдава всичко, което се случва около него. Режисьорката обгражда Бълок с великолепен актьорски ансамбъл, в който всички играят вдъхновено – от красивия пациент Еди Буун (Виго Мортенсен) до възрастната Боби Джийн (неузнаваемата Даян Лад от “Диво сърце”).

28 дни

Удоволствие е да се гледа Сандра Бълок в най-добрата й роля досега във вещо режисирания филм, в който сериозното и забавното са примесени с мярка.

28 дни

Днес Виго Мортенсен е вече на върха на кариерата си след ролята на Арагорн във “Властелинът на пръстените”. Но преди този филм той така и не успя да се утвърди като звезда, въпреки много добрите си роли в “Индиански бегач”, “Редник Джейн” и “Перфектно убийство”. Не е за подценяване и британският актьор Доминик Уест в ролята на приятеля на Гуен – Джаспър. Преди този филм сме го гледали в “Ричард III”, “Да устоиш на Пикасо” и “Сън в лятна нощ”.

 

Още за 28 дни, Виго Мортенсен, Доминик Уест, Сандра Бълок

00:20
04.10.2020
Апалуза - уестърн, криминален, романтичен, драма (САЩ, 2008), режисьор Ед Харис, в ролите: Ед Харис, Рене Зелуегър, Джереми Айрънс, Виго Мортенсен, Ланс Хенриксен, Тимъти Мърфи, Тимъти Спол, Робърт Хареги и др.
16:10
10.10.2020
Мис таен агент, комедия, САЩ, 2000, реж. Доналд Петри, със Сандра Бълок, Майкъл Кейн, Бенджамин Брат, Кандис Берген, Уилям Шатнър, (12)
14:45
27.10.2020
Мис таен агент, комедия, САЩ, 2000, реж. Доналд Петри, със Сандра Бълок, Майкъл Кейн, Бенджамин Брат, Кандис Берген, Уилям Шатнър, (12)

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за 28 дни (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg