Екшъни

Тайландски дракон

• От 0/5

“Tom Yum Goong”, Тайланд,2005

екшън


Тайландски дракон

Режисьор: Прачя Пинкаев
Участват:  Тони Джаа, Петхай Уонгкамлао, Три Нгуен, Тук Бонгкод, Джин Ксин

 
“Тайландски дракон” е първият тайландски филм в историята на тяхното кино, който е закупен от световните разпространители още преди да са започнали снимките му. Негов сценарист, продуцент и режисьор е Прачя Пинкаев (Онг-бак), чието име е добре известно на феновете на бойните изкуства в Азия. Новата му продукция е подготвяна цели две години и включва и масова бойна сцена с продължителност четири минути, която е заснета реалистично, без нито един дубъл и монтаж.

Тайландски дракон


Главната роля в лентата се изпълнява от майстора на бойни изкуства “мау-тай” Тони Джаа, а редом до него участват Нейтън Джоунс (“Троя”) и Три Нгуен (“Бяхме войници”).

Детството на Кам (Тони Джаа) преминава щастливо – то е обградено от обичта на баща си и двата слона, които той отглежда. Израснал в такава среда, Кам възприема животните като част от семейството си и им отдава нужното уважение. Друга част от неговият живот е интензивното му обучение в бойното изкуство “мау-тай”.

Тайландски дракон


Годините минават и неочаквано един ден Кам се сблъсква с огромен проблем. Двата му слона са отвлечени от азиатска банда и са продадени в далечна Австралия. Решен да ги върне на всяка цена, той заминава за непознатия свят, единствено воден от желанието си за възмездие. В Сидни се запознава с местния полицай Марк (Петхай Уонгкамлао) и проститутката Пла, които имат желание да му помогнат. Тръгвайки по следите на двата слона, Кам и Марк се изправят срещу престъпната организация на Мадам Роз (Ксин Джинг) и всички нива на съпротива – от корумпирани полицаи до безмилостни гангстери. Въпреки трудностите двамата са решени да стигнат докрай, дори и това да им струва живота

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Тайландски дракон (1 коментар)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg