Драми

Осъденият на смърт идва

• От 0/5

Осъденият на смърт идва

Dead Man Walking, САЩ, 1995 г.

Драма


Режисьор: Тим Робинс
Участват: Сюзън Сарандън; Шон Пен; Робърт Проски, Реймънд Бари и др.

„Осъденият на смърт” е създаден по действителен случай. Сестра Хелън Прежан се бори за отменяне на смъртното наказание. Кампанията й започва през 1982г. в Ню Орлиънс, Луизиана, провокирана от кореспонденцията й с двама души, осъдени на смърт.

Матю Пончелет (Шон Пен) очаква екзекуцията си чрез смъртоносна инжекция в затвора повече от шест години. Осъден е за убийството на двама тийнейджъри. Матю не е сам в деня на убийството, но съучастникът му – Витело, получава по-лека присъда, тъй като успява да събере пари за по-добър адвокат. Денят на екзекуцията наближава. В последен опит да се защити, Матю се обръща с молба към сестра Хелън (Сюзън Сарандън), от която иска да му помогне в последната му пледоария. Сестра Хелън решава да го посети, но е изненадана, когато вижда пред себе си арогантен и дързък мъж, без никакво угризение на съвестта. Напротив. Той твърдо отстоява невинността си. Сестра Хелън се опитва да му издейства доживотна присъда. След множество посещения в затвора и срещи с Матю, отношенията между двамата се задълбочават. Хелън се запознава с майката на Матю и със семействата на жертвите, които искат възмездие и не разбират усилията, които Хелън полага за убиеца на децата им. Молбата на сестра Хелън е отхвърлена, а денят на екзекуцията наближава. Единственото спасение за Матю е самопризнанието. Това не се случва до деня на самата екзекуция. Малко преди да бъде умъртвен, Матю моли родителите на момчето за прошка, а на родителите на брутално пребитото момиче казва, че се надява смъртта му да им донесе мир.

Екзекуцията чрез смъртоносна инжекция е узаконена.
22:30
19.10.2020
Осъденият на смърт идва, драма, САЩ, 1995, реж. Тим Робинс, със Сюзан Сарандън, Шон Пен, Робърт Проски, Реймънд Джей Бари, Роналд Лий Ърми , (18)
03:10
29.10.2020
Осъденият на смърт идва, драма, САЩ, 1995, реж. Тим Робинс, със Сюзан Сарандън, Шон Пен, Робърт Проски, Реймънд Джей Бари, Роналд Лий Ърми , (18)

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Осъденият на смърт идва (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg