Романтични

Нотинг Хил

• От 0/5

Нотинг ХилNotting Hill, Великобритания, 1999


Романтична комедия

реж. Роджър Мичъл
с Джулия Робъртс, Хю Грант, Рис Айфънс, Хю Бонвил, Джина Маккий, Алек Болдуин

Може ли най-известната кинозвезда на света да се влюби в обикновен мъж?

Уилям Такър (Хю Грант) е собственик на малка книжарница за туристическа литература в симпатичния квартал Нотинг Хил в Западен Лондон. Той дели къщата си със своя ексцентричен уелски приятел Спайк (Рис Айфънс).

Нотинг Хил

Един ден Уилям в книжарницата му влиза Ана Скот (Джулия Робъртс) -–красива и прочута американска актриса, която снима филм в Лондон. Тя не просто си купува книга от Уилям, но дори и успява да пофлиртува с него. По всяка логика връзката им трябва да свърши дотук, ако няколко минути по-късно той неволно не излива върху дрехите на Ана плодов сок. И тъй като живее наблизо, той вежливо я кани у дома, за да се почисти. Той изглежда тъй безпомощен – като типичен английски джентълмен, че Ана няма как да не се съгласи. Увлечението им неусетно се засилва, а той предизвиква пълно изумление сред приятелите си, които недоумяват как е успял да свали кинозвезда.
 
Нотинг Хил

Написан от номинирания за “Оскар” сценарист на великолепната романтична комедия “Четири сватби и едно погребение” (също с участието на Хю Грант) Ричард Къртис, този филм е дори още по-смешен. Геговете и забавните репликите в “Нотинг Хил” са просто знаменити, а забавлението е провокирано с такова виртуозно майсторство, че накрая със сигурност ще установите, че сте се просълзили от смях.

Нотинг Хил

Едно от най-големите достойнства на филма са великолепните британски актьори в поддържащите роли – мнозина от тях познати от ТВ филми и сериали, а други станали звезди с този филм: открояват се Рис Айфънс (пробил след това в Холивуд с “Аматьорите”), Джина Маккий (“Страната на чудесата”) и Хю Бонвил (изиграл съпругът на Айрис Мърдок като млад в предстоящата и нас кинопремиера “Айрис”). 

Награди и номинации:

  • 3 награди на сп. “Empire” – за най-добър британски филми, британски режисьор и британски актьор на Хю Грант
  • Номинация за Европейската филмова награда за най-добър филм
  • 2 номинации от Британската академия – за най-добър английски филм и поддържаща мъжка роля на Рис Айфънс
  • 3 номинации за “Златен глобус” ’99 – за най-добра комедия, главна мъжка комедийна роля на Хю Грант и главна женска комедийна роля на Джулия Робъртс

 

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Нотинг Хил (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg