Романтични

Войнишка съпруга

0/5

Войнишка съпругаThe War Bride, 2001, Канада, Великобритания

Романтична драма - 107 мин

В ролите: Анна Фрийл („Rogue Trader”, „The Land Girls”), Бренда Фрикър („My left Foot” [носител на наградата на Академията], „Closing the ring”, „Inside I’m dancing”), Ейдън Янг, Джули Кокс, Лорън Дийн, Моли Паркър („Hollywoodland”, „The Wickerman”)

В тази романтична комедия Ана Фрийл играе ролята на смела млада лондончанка, която се бори с предизвикателствата на живота по време на Втората световна война.

Лондон, 1940 година, в разгара на бомбардировките. Приятелките Лили (Анна Фрийл) и Софи (Джули Кокс) работят като шивачки в Ийст енд. Независимо от нощните бомбардировки, животът им е типичния за 20-годишните столичани. Или поне, докато по време на танци не се запознават с канадските военнослужещи Чарли Травис (Ейдън Янг) и Луи Малдоф, в които се влюбват до полуда.

Следва бурен любовен роман, двете двойки се женят и момчетата са изпратени на фронта. Едва тогава Лили разбира, че очаква бебе от Чарли. След раждането майката, детето и Софи получават известие от канадското посолство, че предстои да бъдат превозени по море до домовете на новите им роднини, без да знаят къде отиват и какво ги очаква.

Докато Софи има късмета да попадне в богато и сърдечно семейство, Лили получава леден прием от злата си свекърва Бети (Бренда Фрикър) и зълва Силвия (Моли Паркър). А най-лошото е, че ‘ранчото-мечта’, за което е говорил Чарли, се оказва мизерна постройка, насред нищото.

Каква ще бъде съдбата на двете лондонски девойки, заменили клаустрофобията на подложения на бомбардировки Лондон с канадската пустош? Следва вълнуващ разказ за издръжливостта и любовта, в който двете жени продължават да се борят с живота, превъзмогвайки трудности и нещастия.

„Войнишка съпруга” фокусира вниманието върху емоционалните жертви, докато Лили се опитва да победи предизвикателствата, които й поднася новият й живот.

Затрогващ и увлекателен филм, създаден по действителен случай, носител на две награди „Джини” (награда на Канадската академия).

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Войнишка съпруга (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg