Комедии

Извън контрол

• От 0/5

Out of Sight, САЩ, 1998

Криминална комедия

режисьор: Стивън Содърбърг, по романа на Елмър Ленърд
в ролите: Джордж Клуни, Дженифър Лопес, Винг Реймс, Дон Чийдъл

Както и да решат историците да характеризират ерата на Клинтън, с нейните блокбастъри, изпълнени със специални ефекти, налагането на риалити формата в телевизиите и тийн-групите, почти сигурно е че “Извън контрол” ще бъде класиран сред най-добрите филми от епохата. Героите изглеждат добре и говорят възпитано, както го правят в куп други филми. Но специалното в този филм за ченгета и обири са прецизното майсторство и уважението към публиката, с които е направен. Стивън Содърбърг, по това време все още авангарден независим режисьор, успява да се наложи и като майстор на добро комерсиално кино именно с “Извън контрол”. Всъщност сюжета на майстора в жанра Елмър Ленърд е привидно семпъл. Готиният банков обирджия Джак Фоли (Стивън Содърбърг) се влюбва в полицайката Карън Сиско (Дженифър Лопес), която, преследвайки го, се оказва раздвоена между желанието си за справедливост и желанието си към Фоли. Представен така, “Извън контрол” изглежда типична пълп-история с таблоидни нюанси. Но с изкусните кадри на Содърбърг, майсторският му монтаж и премисленият саундтрак филмът може да се разглежда и като доста дързък и радикален експеримент. При това напълно успешен.

Награда “Едгар Алън По” за най-добър криминален сценарий
3 награди на Националното общество на филмовите критици – за най-добър филм, режисура и сценарий

Награда от Гилдията на американските сценаристи за адаптиран сценарий
2 номинации за “Оскар” ’98 – за монтаж и адаптиран сценарий

Още за Дженифър Лопес, Джордж Клуни, Извън контрол

23:00
14.12.2019
От здрач до зори - игрален филм, САЩ, с Харви Кайтел, Джордж Клуни.
02:00
16.12.2019
Съседското момче - психотрилър (САЩ, 2015), режисьор Роб Коен, в ролите: Дженифър Лопес, Райън Газман, Кристин Ченоует, Джон Корбет, Бейли Чейс, Иън Нелсън и др. (16плюс)
07:00
16.12.2019
Утреландия, екшън - фантастика, САЩ, 2015 реж. Брад Бърд, с Джордж Клуни, Хю Лори, Брит Робъртсън, Рафи Касиди, Тим МакГроу, (12плюс)

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Извън контрол (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg