Комедии

Извън контрол

• От 0/5

Out of Sight, САЩ, 1998

Криминална комедия

режисьор: Стивън Содърбърг, по романа на Елмър Ленърд
в ролите: Джордж Клуни, Дженифър Лопес, Винг Реймс, Дон Чийдъл

Както и да решат историците да характеризират ерата на Клинтън, с нейните блокбастъри, изпълнени със специални ефекти, налагането на риалити формата в телевизиите и тийн-групите, почти сигурно е че “Извън контрол” ще бъде класиран сред най-добрите филми от епохата. Героите изглеждат добре и говорят възпитано, както го правят в куп други филми. Но специалното в този филм за ченгета и обири са прецизното майсторство и уважението към публиката, с които е направен. Стивън Содърбърг, по това време все още авангарден независим режисьор, успява да се наложи и като майстор на добро комерсиално кино именно с “Извън контрол”. Всъщност сюжета на майстора в жанра Елмър Ленърд е привидно семпъл. Готиният банков обирджия Джак Фоли (Стивън Содърбърг) се влюбва в полицайката Карън Сиско (Дженифър Лопес), която, преследвайки го, се оказва раздвоена между желанието си за справедливост и желанието си към Фоли. Представен така, “Извън контрол” изглежда типична пълп-история с таблоидни нюанси. Но с изкусните кадри на Содърбърг, майсторският му монтаж и премисленият саундтрак филмът може да се разглежда и като доста дързък и радикален експеримент. При това напълно успешен.

Награда “Едгар Алън По” за най-добър криминален сценарий
3 награди на Националното общество на филмовите критици – за най-добър филм, режисура и сценарий

Награда от Гилдията на американските сценаристи за адаптиран сценарий
2 номинации за “Оскар” ’98 – за монтаж и адаптиран сценарий

Още за Дженифър Лопес, Джордж Клуни, Извън контрол

21:00
23.08.2019
Миротворецът - екшън с уч. на Никол Кидман, Джордж Клуни, Марсел Юрес, Александър Балуев, Рене Медвезек, Гейвин Грийнауей, Деян Акимович и др.
10:30
24.08.2019
Първите 48 часа: Лош романс/Извън контрол В Минеаполис сомалийско момиче е жестоко убито в леглото си и сержантите Чарли Адамс и Крис Томсън разкриват тайна интимна връзка, която в крайна сметка довежда до смърт.
12:30
24.08.2019
Маската на властта - драма, трилър (САЩ, 2011), режисьор Джордж Клуни, в ролите: Райън Гослинг, Джордж Клуни, Филип Сиймор Хофман, Пол Джиамати, Евън Рейчъл Ууд, Мариса Томей, Джефри Райт, Макс Мингела, Дженифър Ийли и др.

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Извън контрол (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg