Драми

Великият Уолдо Пепър

bTV • 0/5

Great Waldo Pepper, САЩ, 1975

Драма


Режисьор: Джордж Рой Хил
В ролите: Робърт Редфорд, Бо Свенсън, Сюзън Сарандън, Джефри Луис, Едуард Хърман

Великият Уолдо ПепърРобърт Редфорд играе Уолдо Пепър – бивш пилот от Първата световна война, който преувеличава уменията си само и само да впечатли хората. След кратко съперничество с предприемача Аксел Олсон (Бо Свенсън), който се занимава с организиране на авиошоу, Пепър става негов партньор в номерата, които те демонстрират из Средния Запад.

След поредица неочаквани и нещастни събития, Пепър си намира работа като филмов каскадьор. На снимачната площадка на един филм той се запознава с техническия съветник на продукцията - германският въздушен ас Ернст Кеслер (Бо Брундин). Пепър се е хвалел, че го е победил през войната – измислица, използвана от него, за да затвърди залязващата си репутация. Кеслер е не по-малко разочарован от цивилния живот. Въпреки заплахите на режисьора той устройва страхотна гонитба във въздуха между двамата.

"Великият Уолдо Пепър" впечатлява с ефектните си въздушни снимки. Това е третия съвместен филм на режисьора Рой Хил и Редфорд след шедьоврите "Буч Касиди и Сънданс Кид" и "Ужилването".

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Великият Уолдо Пепър (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg