Филми Комедии

Баба и дядо Коледа / Call me Claus (2001)

Добави коментар

За Люси Колинс (Упи Голдбърг) Коледата е време на болезнени спомени. Като дете, нахлупила шапката на Дядо Коледа, тя от цялото си сърце го моли само за едно нещо – да върне татко ѝ от Виетнам.

 

  • Оригинално заглавие: Call me Claus (САЩ, 2001г.)
  • Жанр: Комедия
  • Режисьор: Питър Уернър  
  • Актьори: Упи Голдбърг, Найджъл Хоторн и др.

За Люси Колинс (Упи Голдбърг) Коледата е време на болезнени спомени. Като дете, нахлупила шапката на Дядо Коледа, тя от цялото си сърце го моли само за едно нещо – да върне татко ѝ от Виетнам. Но когато научава, че баща ѝ е убит при акция, тя обвинява Дядо Коледа.

След години тя вече е директор на телевизионен канал за хоум-шопинг и търси желаещи да се претворят в ролята на Дядо Коледа по време на празничната рекламна кампания. Люси одобрява едно симпатично старче на име Ник (Найджъл Хоторн).

Тя е изумена, когато Ник ѝ разкрива, че всъщност е самият Дядо Коледа, дошло му е време за пенсия след 200 години трудов стаж и е избрал детето с озареното лице – Люси - за свой наследник. Люси няма право на избор, тя трябва да се съгласи, защото в противен случай ще се разтопят всички ледове и на света ще настъпи хаос. Докато Ник се опитва да я убеди в истинността на това, което казва, а времето става все по-топло и по-топло, Люси трябва да вземе трудно решение.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Баба и дядо Коледа , Упи Голдбърг

Празнична програма на bTV през декември