Кино

Необичайна банда свежи герои от Вселената на Марвел в първия трейлър на Пазители на галактиката

0/5

Пазители на галактиката
Пазители на галактиката

Нетипична сбирщина от междугалактически персонажи обитават оригиналната продукция на Marvel  Пазители на галактиката (Guardians of the Galaxy), чийто първи трейлър беше представен вчера от актьора Крис Прат.

Филмът, който ще видим през август в кината на 3D и IMAX 3D, се отличава от класическите комикс истории в досегашните проекти на студиото и ни изпраща в дълбокия космос, където публиката може да посрещне с въодушевление една много по-различна банда герои.

Пазители на галактиката

На фона на мотиви от емблематичното парче „Hooked on a feeling“ на Blue Swede, трейлърът ни среща с Питър Куил (Крис Прат), който предпочита да го наричат Звездния повелител. Получовек, полуизвънземен, той е отведен от Земята деветгодишен и оттогава се скита из Галактиката. Питър израства като нахакан и смел мъж, който се упражнява да бъде антигерой от типа на Хан Соло, докато пилотира кораба Милано. Авантюристът се оказва обект на безмилостно преследване, след като открадва тайнствена сфера, за която ламти Ронан, могъщ злодей с амбиции, застрашаващи цялата Вселена.

Попадайки в затвора, Питър среща сбирщина извънземни, заподозрени неудачници също като него, с които е принуден да се помири, за да избегне Ронан. Но когато открива истинската сила на сферата и заплахата, която тя представлява за Вселената, той ще трябва да направи всичко възможно да строи тази космическа измет за един последен, отчаян отпор, от който зависи съдбата на Галактиката.

Гамора (Зоуи Салдана) е единствената дама в чудатата банда. Тя е злонравна зелена извънземна и закоравял убиец, който притежава огромна сила, гъвкавост и бързина. Осиновена дъщеря на злия Танос – едрия морав тип, който се появява в крайните надписи на „Отмъстителите“ – тя решава да подхване нов живот заедно с Пазителите на галактиката и да се бие на страната на добрите.

Наобикновен член на пазителите е енотът грубиян Ракетата. Той може да е много по-нисък от съекипниците си, но подценяването му би било голяма грешка. Ракетата е уникален екземпляр. Преди да бъде отвлечен и подложен на експериментални медицински процедури, той е бил най-обикновена миеща мечка. Както подсказва името му, той е голям любител на експлозии и оръжия и от всички членове в групата е най-близък с Грут. В ролята чрез глас и технологията „улавяне на движението“ се превъплъщава Брадли Купър.

Пазители на галактиката

Още по-странен герой в Пазители на галактиката е Грут (с гласа, движенията и мимиките на Вин Дизел) - извънземен от вида Флора колосус, който е най-силният сред Пазителите на галактиката и има способността да променя размерите си. Грут може да абсорбира други дървета, за да стане още по-як, отколкото е по природа. Интелектът му е на ниво гений, но това трудно се разгадава, предвид че е способен да казва единствено „Аз съм Грут“.

Последният член на удивителната банда е Дракс Унищожителя, изигран от състезателя по борба Дейв Батиста. Мутирал извънземен, приличащ на планина от мускули, Дракс започва живота си като обикновен човек на име Артър Дъглас, чието семейство е избито пред очите му от бащата на Гамора - титана Танос. Духът на Артър е пренесен в могъщо извънземно тяло от надарения с космически сили Кронос, който има нужда от помощ в битката срещу злия Танос. Освен че е изключително силен физически, Дракс Унищожителя владее до съвършенство хладните оръжия.

Първото видео от Пазители на галактиката заварва героите в междугалактическия затвор Килн, построен на ръба на разширяващата се Вселена. При опита си да избягат, Пазителите се озовават на територията на Колекционера (Бенисио дел Торо) и попадат под прицела на адмирал Ронан (Лий Пейс) и Небула (Карън Гилън), които също преследват мистериозната сфера с могъща разрушителна сила, която Питър притежава.

Дивашка история, извлечена от оригиналните комикси на Marvel от сценариста и режисьор Джеймс Гън, Пазители на галактиката поднася ведро забавление и Вселена, изградена с характерния усет на Marvel за необходимата доза изследователска тръпка.

Филмът е с участието на Крис Прат, Зоуи Салдана, Дейв Батиста, със специалното участие на Вин Дизел като гласа на Грут и на Брадли Купър като гласа на Ракетата. В екипа са още Лий Пейс, Майкъл Рукър, Карън Гилън, Джимон Хонсу, Джон Райли, Глен Клоуз в ролята на командир Раел, и Бенисио дел Торо в ролята на Колекционера.

Продуцент на филма е Кевин Фейга, изпълнителни продуценти са Луис Д’Еспозито, Виктория Алонсо, Джеръми Лачам, Алан Файн, Стан Лий, а сюжетът е на Никол Пърлман и Джеймс Гън, който е и сценарист.

Българската премиера на Пазители на галактиката (Guardians of the Galaxy)  е на 8 август в кината, на 3D и IMAX 3D.

Още за Пазители на галактиката

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg