Кино

„Лешникотрошачката 3D” от 9-ти септември по кината

• От 0/5 „Лешникотрошачката 3D” по сценарий и режисура на Андрей Кончаловски с музиката на носителя на „Оскар“ сър Тим Райс


Филмът  „Лешникотрошачката 3D”, който за пореден път ни въвлича в безграничния фантазен свят на Кончаловски, е базиран на историята на едноименния балет на Пьотър Чайковски.

„Лешникотрошачката 3D” от 9-ти септември по кината„Лешникотрошачката 3D“ проследява историята на деветгодишната Мери ( Ел Фанинг). Коледата й е изпълнена с невероятни приключения, които започват с идването на обожавания от нея чичо Албърт (Натан Лейн), който й подарява вълшебна лешникотрошачка. Новият приятел на Мери оживява и я взима със себе си във вълшебния свят, където играчките от коледното дръвче оживяват.


Момиченцето скоро разбира, че фантастичното кралство е застрашено от Крал Плъх
(Джон Туртуро). Когато лешникотрошачката е взета за заложник, Мери и нейните приятели - вълшебните играчки, трябва да намерят начин да спасят дървеното приятелче и кралството, като разкрият тайната на злия плъх.
„Лешникотрошачката 3D” от 9-ти септември по кината

„В основата на сюжета е борбата между доброто и злото, характерна за всички приказки“, споделя Кончаловски. Картините и идеите, свързани с баснята за лешникотрошачката, която служи за въхновение на известния балет на Чайковски, се въртят в главата на Кончаловски близо 40 години. „Опитали сме се да постигнем артистичен дизайн, характерен за 20-те години, съчетан със съвременни ефекти - нещо, което наричаме „ретро футуризъм“ - казва Кончаловски - „Но най-големият ефект в един филм си остава емоцията, без нея всичко е само продукция“. Филмът е заснет в Унгария, като декорът възпроизвежда сградите и атмосферата на стара Виена.

Режисьор: Андрей Кончаловски;

Сценарий: Андрей Кончаловски и Крис Солимайн;

Участват: Ел Фанинг, Натан Лейн, Джон Туртуро, Франсис де ла Тур, Ричард Гранд, Юлия Висоцкая,  Даниел Пийкок и др.

Продуценти: Андрей Кончаловски, Пол Лоуин.

Музика: Носителят на „Оскар“ Тим Райс („Цар Лъв“, „Евита“, „Исус Христос Суперзвезда“)
 

Още за Андрей Кончаловски, Лешникотрошачката

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg