Кино

Режисьорът Андрей Кончаловски пристига в София на 7 септември

• От 0/5

Режисьорът Андрей Кончаловски пристига  в София за премиерата  на филма „Лешникотрошачката 3D” на 7 септември

Андрей Кончаловски пристига в СофияРежисьорът ще присъства на официалната премиера на филма на 8.09. в Cinema City от 19 часа. „Лешникотрошачката 3D”  тръгва по кината на следващия ден. На официалната премиера ще бъде поканен министърът на културата Вежди Рашидов, посланикът на Русия Юрий Исаков, както добре познати и млади лица от българското кино.

Веднага след пристигането си (на 7.09.) руският режисьор ще открие седмицата, посветена на негови филми в „Дом на киното“ и след разговора му с проф. Александър Грозев пред публика, ще бъде прожектирана култовата му лента „Лустро“ (2007). В следващите дни в „Дома на киното“ последователно ще има прожекции на филмите „Дворянско гнездо“, „Вуйчо Ваньо“, „Романс за влюбени“, „Кокошчица Ряба“, „Домът на глупците“.
 
Носителят на Голямата награда на журито от Кан за филма си „Сибириада” (1979) и номиниран за „Златна палма” още три пъти –Андрей Кончаловски, е роден 20 август 1937 г. в дворянско, но и творчески настроено семейство. Дядо му е прочут пианист, чичо му – художник, а баща му, Сергей Михалков – държавен поет и председател на Съюза на  съветските писатели. Макар да следва музика, Кончаловски завършва кино под ръковоството на Михаил Ром и се отдава на седмото изкуство. Кариерата му стартира повече от многообещаващо – през 1962 г. той е асистент на Андрей Тарковски в “Иваново детство”, а две години по-късно и негов съсценарист в “Андрей Рубльов”.

Още за Андрей Кончаловски

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg