Кино

Агент ХХL 3:Еволюция (2011) - Крушата не пада по-далече от дървото

• От 0/5

Агент ХХL 3:Еволюция (2011)
Агент ХХL се завръща, този път с подкрепления, в лицето на доведения си син, Трент. Мартин Лоурънс отново изпълнява ролята на агента от ФБР, Малкълм Търнър и алтернативната му самоличност под прикритие – Агент ХХL. Трент (Брандън Т. Джаксън) се присъединява към него в акция под прикритие в девическо училище за сценични изкуства, след като става свидетел на убийство. Предрешени като Агент ХХL и едричката ученичка Шармейн, те трябва да открият убиеца, преди той да открие тях.

Първият филм „Агент ХХL” става истинска сензация, когато излиза на екран през 2000 година. Втората част е не по-малко забавна. Кино публиката, навсякъде по света приема възторжено образа на Мартин Лоурънс в лицето на едричката женица, която не позволява и на най-коравите престъпници да застанат на пътя й.

Агент ХХL 3:Еволюция (2011)Агент ХХL се харесва на всеки, без значение на каква възраст е или къде живее.    „Мисля че, всеки познава по едно Голямо мамче.”, твърди Лоурънс. „Може да не прилича на героинята ми, но всеки има сестра, леля или баба, която е откровена и е с голямо, любящо сърце. Точно това му харесвам на Голямото мамче.” „Мартин очевидно познава добре Голямото мамче и я прави одухотворена и утешаваща. Голямото мамче има положително отношение към живота и се стреми да оправя нещата.”

„Да познаваш Голямото мамче, означава да я обикнеш. Нейният образ се е превърнал в икона.”
, обобщава режисьора Джон Уайтсел, който ръководи заснемането и на „Агент ХХL 2”. „Голямото мамче има собствено мнение за всичко и ще те постави на място, ако се налага. Но заедно с това е забавна и любяща.”

Успехът на първите две филма „Агент ХХL” води до заснемането на третия,
но Лоурънс, Френдли, Уайтсел и сценаристът Матю Фогъл искат с новият филм да обновят поредицата, вместо да повторят за пореден път успешната формула. За целта, те насочват филма към, нова аудитория: тийнейджърите. „Започваме наново и правим нещо, което да не бъде в сянката на първите два филма.”, отбелязва Френдли. Голямото мамче на Лоурънс има нов партньор – доведения му син Трент. Действието се развива на неочаквано място – девическо училище като включва няколко музикални сцени с участието на Лоурънс, Трент и състав от талантливи млади звезди.

Агент ХХL 3:Еволюция (2011)


Взаимоотношенията между Малкълм и Трент стоят в центъра на действието. В началото на филма, Малкълм е силно развълнуван от факта, че Трент е приет в Университета „Дюк”.Агент ХХL 3:Еволюция (2011) Трент обаче, има други планове, иска да стане рапър. В резултат на това противоречие, Трент е принуден да влезе в семейния бизнес: да работи под прикритие, дегизиран като жена. Пререканията между Трент и Малкълкм като Голямото мамче не само удвояват комичния ефект, но и добавят и емоционален заряд, защото Малкълм трябва да приеме желанието на Трент да следва мечтите си.

„Обичам да играя ролята на Голямото мамче.”, споделя Лоурънс. „В действителност обаче именно сценарият и Брандън като партньор ме привлякоха отново. Малкълм възприема Трент като син, но Трент вече се превръща в мъж и иска следва собствения си път. Всеки може да разбере това.”

За Джаксън, да бъде избран за ролята на Трент/Шармейн, е сбъдната мечта. „Мартин Лоурънс е един от идолите ми и бе истински вълнуващо да работя с него.”, споделя младата звезда, който има забележителни роли в „Тропическа  буря” и „Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Похитителят на мълнии”. „Що се отнася до телесните протези на Шармейн, Майртин ми даде добър съвет: „Сядай, когато можеш, разпускай и се забавлявай”. За мен е естествено да обикалям из снимачната площадка и да говоря с всички, но костюмът ме накара да се съсредоточа върху ролята.”

Агент ХХL 3:Еволюция (2011)


Трент е средностатистически тийнейджър, който знае точно какъв иска да бъде, в неговия случай – успешен рапър. Той също така смята че момичетата го харесват, но е малко трудно да сваляш мацки в женско тяло. Така той започва да открива някои неща за жените и за себе си. ” Джаксън споделя, че най-голямото предизвикателство, пред което се изправя е да не позволи Трент да се изгуби под пластовете, трансформиращи героя в Шармейн.

Обучението по актьорско майсторство на Трент, в женския му образ, е трудно, още повече, че се опитва да сваля една от съученичките си, Хали (Джесика Лукас). Нахакания и непросветен Трент няма шанс с Хали. В образа на Шармейн, обаче му се предоставя неповторима възможност да опознае противоположния пол и така да стане по-добър мъж. Завързалото се помежду им приятелство е от полза и за Хали. „Хали и Шармейн стават близки, защото Хали вижда колко много си приличат.”, разказва Лукас. „Шармейн й помага да разкрие забавната част от себе си, което голямо постижение, защото Хали не е достатъчно самоуверена.”

Агент ХХL 3:Еволюция (2011)Шармейн и Хали се борят за одобрението на дивите на  училището, както и на кръга на най-талантливите ученички. Тарторката на дивите е Джасмин (Порша Дабълдей), която не е очарована от не до там изтънчените Шарлейн и Голямото мамче.  Изпълненията на талантливите диви, в съчетание с номерата на Голямото мамче и  Шармейн са съчетани в незабравими музикални и танцови сцени, които са ключови елементи в новия филм за „Агент ХХL”.

Нов елемент са и подобреният грим и протези, с които Мартин Лоурънс се превръща в Агент ХХL за двойно по-малко време. „Една от тайните на филмите за Голямото мамче е в дългата подготовка на протезите, грима и тестовете пред камера.”, разказва Френдли. За АГЕНТ XXL: ЕВОЛЮЦИЯ, екипът си поставя за задача да обнови и без това сложната технология. За щастие продукцията отново има възможност да се възползва от таланта на Уесли Уолфърд, ветеран от продукцията на „Агент ХХL 2”, за създаването и приложението на протезите и грима. Работата на Уофърд се допълва от Спектръл Моушън Инк. една от най-добрите компании за грим и ефекти.

Агент ХХL 3:Еволюция (2011)


Снимките са проведени миналата пролет в Атланта.
Мястото на снимките подчертава южняшките корени на Голямото мамче, също така подсилва музикалните теми и изпълнения. „При толкова музика във филма, неможах да се сетя за по-добро място за снимките от Атланта.”, разказва Уайтсел. Повечето от филма е заснет в Агнес Скот Колидж в Декатър, използван за декор на училището, в което Малкълм и Тренд действат под прикритие като Голямото мамче и Шарлейн. Останалите места за снимки включват Континентъл Парк, Литъл Файв Пойнтс и Айнсли Парк.

Още за Агент XXL

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg