Цифрова ефирна тв

Цифрова ефирна телевизия - DVB-T

• От 0/5

Съгласно Европейското законодателство преходът от аналогова към цифрова ефирна телевизия (DVB-T) трябва да бъде осъществен до 31 декември 2012 г. След тази дата аналоговото ефирно излъчване следва да бъде преустановено.

Съвременните телевизори се произвеждат с вградени устройства за цифрова телевизия, a за страрите телевизори е необходим цифров декодер. Цифрови приемници се продават в големите търговски вериги за техника и в специализираните онлайн магазини като Satshop-bg.com. Цената на устройствата е между 50 и 100 лева, като има и по-скъпи с допълнителни възможности.

STRONG SRT8100 HD DVB-T

Цифровата телевизия (или дигитална телевизия) е технология за приемане и предаване на телевизия с използване на цифров сигнал, за разлика от аналоговата телевизия, която се излъчва чрез аналогов сигнал. Този тип телевизия позволява излъчването на повече телевизионни програми в определена честотна лента, а също и предоставя допълнителни услуги като субтитри, разписание на телевизионна програма, допълнителни аудио-канали, програми по заявка и платени канали.

Цифровата телевизия вече е реалност за жителите на София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен и Велико Търново. До средата на 2011 г. вече 95 процента от населението на страната трябва да бъде с цифрова телевизия.

Фирмата "Тауърком България" спечели първия от конкурсите за цифровизация. Тя е собственост на "Тауърком Чехия", 100 процента от която се държи от компанията-майка "Тауърком Словакия".
 

Още за DVB-T, цифрова телевизия

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Цифрова ефирна телевизия - DVB-T (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg